Mange spennende og nytenkende ungdomsbedrifter ble presentert da Benedikte Bekkevold Hansen fra NCCE var jurymedlem for Bærekraftsprisen under fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i Ungt Entreprenørskap, region Akershus.

Fylkesmesterskapet ble avholdt på NOVA Spektrum i Lillestrøm, 2. mars 2023. 

Bærekraftsprisen skulle gå til den ungdomsbedriften med størst fokus på bærekraft, både når det kommer til det økonomiske, det sosiale og det som påvirker klimaet. 

Dagen startet med en jurysamling, der gruppen som skulle avgjøre vinneren av Bærekraftsprisen samlet seg og ble kjent før dagen var i gang. Juryen bestod av representanter fra ulike deler av arbeidslivet, og var en god blanding fra offentlig og privat sektor. 

– I løpet av en spennende og innholdsrik dag fikk vi snakke med utrolig mange spennende ungdomsbedrifter, med innovative og nytenkende ideer, sier Benedikte Bekkevold Hansen. 

– Vi fikk se alt fra overtrekk til sko, nettside/hub for bærekraftige klesbutikker, til vanningsløsninger for dyr basert på biogass/biogjøldselproduksjon. Det var en spennende og variert liste med nominerte, sier hun. 

– Til slutt stod vi igjen med en vinner som utviklet nytt treningsutstyr ved gjenbruk av tidligere utstyr. De vant mange poeng ved å tenke gjenbruk over resirkulering, og viste god evne til å formidle bedriftens visjon og potensiale, sier Benedikte Bekkevold Hansen. 

Dette ble vinnerlisten av Bærekraftsprisen: 

1. plass – Recycled gym UB, Eidsvoll vgs. 

2. plass – Megafon media UB, Drømtorp vgs. 

3. plass – Future Fashion UB, vgs. 

Gratulerer til vinnerne, og takk for en flott dag med en kunnskapsrik jury! 

Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i Viken (FMUB) er i år inndelt i de tre regionene Akershus, Buskerud og Østfold. På dette mesterskapet deltok det elever fra videregående skoler i hele Akershus som har etablert ungdomsbedrift i løpet av skoleåret. Det er over 500 ungdomsbedrifter totalt som har startet i Viken dette skoleåret. 

Disse var med i juryen (alfabetisk etter fornavn, ikke i samme rekkefølge som på bildet): Arne Moe Lysaker (sivilingeniør, Norconsult), Benedikte Bekkevold Hansen (prosjektleder, Norsk Senter for sirkulær Økonomi), Berit Lund Koksvik, Rettshjelper (BLK Rådgivning & Rettshjelp), Ernst-Modest Herdieckerhoff (varaordfører, Lørenskog kommune), Esther Haugland (fagsjef analyse og miljørapportering, ROAF), Eyvind J. Schumacher (ordfører, Ullensaker kommune), Frida Elstad (klimarådgiver, Viken fylkeskommune), Kine Hoch-Nielsen (Gartnerformidler, Vitenparken Campus Ås), Marta Eri (bærekraftsrådgiver, Norconsult) og Miriam Norem (norgesmester Beste Ungdomsbedrift 2022, HC Sealift).