Loopfront AS vant pitchekonkurransen for Norges ledende sirkulære startups under Den store sirkulærkonferansen 14. mai. Loopfront har utviklet en plattform som fremmer gjenbruk og resirkulering av byggematerialer.

Konkurransen ble gjennomført av RE Gründerhus og Den store Sirkulærkonferansen, og åtte oppstartselskaper presenterte sine bærekraftige løsninger og forretningsmodeller innen sirkulær økonomi. Disse var plukket ut blant 35 søkere.

Pitchekonkurransen ble gjennomført som først post på programmet tirsdag morgen, og vinneren ble utropt under konferansen senere på dagen.

Utmerker seg

Arrangementet fremhevet en rekke imponerende selskaper som jobber mot en mer sirkulær økonomi. Etter intense presentasjoner og nøye vurderinger ble Loopfront AS kåret til vinner.

– Loopfront AS utmerker seg med sitt store potensial og en imponerende kundebase som strekker seg utover Norges grenser. I en jungel av mange plattformer har Loopfront bevist at de skiller seg ut ved å ha betalende kunder. Dette viser deres evne til å levere verdi og skape en bærekraftig forretningsmodell, skriver juryen i sin begrunnelse.

Loopfront AS tilbyr en plattform som fremmer gjenbruk og resirkulering av byggematerialer, noe som bidrar til å redusere avfall og karbonavtrykk i byggebransjen. Deres løsning har allerede fått betydelig trekkraft, både nasjonalt og internasjonalt.

Stolte

– Vi i Loopfront er utrolig stolte av å bli kåret til «Årets sirkulære startup 2024» på selveste sirkulærkonferansen i Asker. Dette er veldig stort for oss og vi håper at vi kan inspirere til at mange andre startups også prøver seg innen sirkulær økonomi!  sier Michael Curtis, Chief Circularity Officer i Loopfront. 

Nivået mellom selskapene i konkurransen var svært høyt, og juryen fant det utfordrende å kåre bare én vinner. Juryen besto av et investorpanel fra Norselab, Sandwater, Summa Equity, Connect Øst, Climate Point, Ræder-Bing og Kjeller Innovasjon, som alle var imponerte over kvaliteten på løsningene som ble presentert.

.

Les mer om de 8 selskapene som pitchet: 

Around Systems

Liis.com

Loopfront

Cemonite

Renasys

Repasdo

Tings

Grin