Bildet: Glomma Industrier (Foto: Jørgen Lie Furuholt)

Glomma Industrier AS holder til på Årnes i Nes Kommune og er Norges ledende industribedrift innen omtrekk/gjenbruk og reparerer alle kvalitetsmøbler.

Privatpersoner og bedrifter i EU kvitter seg med om lag 10 millioner tonn møbler årlig. Mesteparten havner på søppelfyllinger eller går til forbrenning. Glomma Industrier trekker om og reparerer kvalitetsmøbler og bidrar slik til at ressurser blir ivaretatt og forblir i et sirkulært kretsløp.

Bedre enn nytt

Møbler som kommer inn til Glomma Industrier blir vasket, reparert, polstret, og trukket om. I tillegg blir de delene av møblene som har hatt mest slitasje forsterket. Dette gjør at møblene i mange tilfeller blir bedre enn da de var nye.

Betydelig miljøgevinst

Ved at færre møbler blir til avfall, og i stedet får nytt liv og blir brukt om igjen, spares miljøet  betraktelig. Glomma Industrier har de siste årene sett at stadig flere velger å trekke om i stedet for å kjøpe nytt.

Gjenbruk er lønnsomt

I tillegg til at gjenbruk sparer miljøet er også omtrekk/reparasjon i de aller fleste tilfeller rimeligere enn å kjøpe nytt. Eksempelvis vil omtrekk og service av en gammel kontorstol koste omlag en tredel av hva en stol av samme kvalitet koster ny.

Les mer om Glomma Industrier på: www.glommaindustrier.no