Fysisk seminar: Bærekraftsrapportering - NCCE
NCCE
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fysisk seminar: Bærekraftsrapportering

7.December 2023 10:00 15:00

Sted:

Schweigaards gate 12, Oslo, Norge

Veibeskrivelse

Fordypning i tema inkl. Nordic Sustainable Reporting standard, NOU:2023. Praktisk tilnærming til taksonomien.

Program:

kl 10.00-11.00 Innledere om åpenhetsloven – Tine Granlund og Hedda Marie Aursnes

kl 11.00-12.00 Bærekraftsrapportering v/Christine Lundberg Larsen og Thore Larsgård

kl 12.00-13.00 Lunsj

kl 13.00-15.00 Forts. bærekraftsrapportering v/Christine Lundberg Larsen

Foredragsholdere:

Thore Larsgård er universitetslektor ved Handelshøyskolen NMBU. Thore er studieprogramleder for masterprogrammet i bioøkonomi. Han har i tillegg det faglige ansvaret for Handelshøyskolens etter- og videreutdanningsprogrammer. Thore har mer enn 20 års erfaring fra internasjonalt næringsliv, og har hatt administrerende direktørjobber i Norden, Russland, på Balkan og i Indonesia, i tillegg til globale markedsføringsstillinger i USA.

Christine Lundberg Larsen jobber som Managing Director i Amesto Footprint. I tillegg er hun universitetslektor ved Handelshøyskolen NMBU hvor hun underviser i bærekraftsrapportering. Hennes kjernekompetanse er innen ledelse, bærekraftige forretningsmodeller, organisasjonsutvikling, innovasjon og økonomistyring. Hun brenner for et bærekraftig næringsliv og har siden 2017 deltatt i flere nasjonale og internasjonale nettverk og prosjekter, med fokus på krysningspunktet bærekraft, økonomi og finans. Larsen er utdannet revisor med master innen ledelse, bærekraft og finans. Etter fire år som revisor hos PWC, ledet hun gjennom 14 år i Gjensidige ulike avdelinger og divisjoner med operativt resultatansvar. For mange er hun mest kjent fra tiden som administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Regnskap Norge, hvor hun blant annet etablerte den sirkulære regnskapsklyngen og var initiativtaker til utviklingen av den nordiske standarden for bærekraftsrapportering NSRS. Larsen har gjennom alle sine år som leder hatt fokus på å utvikle menneskene i organisasjonene, og har jobbet mye med lederutvikling. Hun har god erfaring i å lede strategiprosesser og bidra til gjennomføringskraft. Som foredragsholder hos Athenas deler hun sin innsikt med stort engasjement, og hun er gjesteforeleser ved BI, NMBU og Høgskolen Innlandet. Larsen er videre medforfatter på boken Innovasjon i praksis – Veien til den andre siden (2014), hvor hun var hovedforfatter for kapittelet Innovasjonsledelse.

Hedda Marie Aursnes jobber som advokat tilknyttet Codex sin avdeling for IPR og teknologi. Hennes hovedområder er immaterielle rettigheter og kommersielle kontrakter. Hedda har også erfaring fra advokatvirksomhet i London, hvor hun jobbet i avdelingen for kommersiell tvister. I tillegg til det faglige arbeidet innen sine hovedområder, har Hedda et engasjement for bærekraft og er tilknyttet Codex sin bærekraftsgruppe, og er teamleder for Codex Green sin gruppe for åpenhetsloven, taksonomi og ESG rapportering. Hun er særlig interessert i å se på hvordan virksomheter kan bruke bærekraft til å skape konkurransefortrinn.

Tine Granlund jobber som partner på Codex sin avdeling for eiendom og entreprise, og har særlig engasjement for bærekraftig fokus i eiendomsutvikling. Hun jobber hovedsakelig med et bredt spekter av eiendomsrettslige problemstillinger, herunder entrepriserett, plan- og bygningsrett, kontraktsrett, jordskifte, transaksjoner, tingsrett og sivilprosess. Tine er en praktisk problemløser, fremoverlent og serviceinnstilt med fokus på å finne gode løsninger for klientens mål. Tine har også et sterkt engasjement for bærekraft og er leder av Codex sin miljø- og bærekraftsgruppe. Hun er særlig opptatt av hvordan lovverket rundt det grønne skiftet kan formidles på en forståelig måte for ledere i norske bedrifter.

Foredragsholder

Thore Larsgård

Universitetslektor

NMBU

Foredragsholder

Tine Granlund

Advokat og partner

Codex Advokat

Foredragsholder

Christine Lundberg Larsen

Universitetslektor

NMBU

Foredragsholder

Hedda Marie Aursnes

Advokat

Codex Advokat

Presentasjoner