Endelig var dagen kommet, og vi kunne tirsdag den 5. april ønske medlemmene i Norges største klynge for sirkulær økonomi velkommen til en skikkelig PANGSTART!

Den nye Arena-klyngen som skulle feires er en fusjon av tidligere Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og No Waste!. Med et program fullspekket av spennende innhold var vi klare for å ta i mot medlemmene, som hadde tatt turen fra flere steder i landet.

Dagen ble innledet av Ingar Skiaker, nestleder i styret for den nye klyngen, før ordet gikk videre til Johan Edvard Grimstad, fylkesråd for næring og tannhelse i Viken fylkeskommune. Han snakket om samarbeidet med Norsk Senter for Sirkulær Økonomi og No Waste! for å realisere denne sammenslåingen.

Deretter gikk programmet videre med et innlegg fra Jon Vidar Knold, klyngerådgiver i Innovasjon Norge, ny daglig leder Tina Wågønes og Sigrid Hilsen fra Lindum som snakket om samarbeid og verdiskapning i klyngen.

Dagen fortsatte med gruppearbeid der vi fikk gode innspill fra medlemmene, pause med kaffe og pausemat, og videre program med både faglig og praktisk innhold. Vi fikk blant annet høre om ulike erfaringer fra noen medlemmer, om det å gå fra lineære til sirkulære forretningsmodeller og hvilke muligheter som fins i et klyngesamarbeid.

Vi var også så heldige å få besøk av Siri Martinsen, ordfører i Fredrikstad kommune, som sa noen gode ord om samarbeidet og mulighetene som ligger i en slik klynge.

Siv Henriette Jacobsen, fylkesrådsleder i Viken fylkeskommune, hadde også tatt turen og kom med gode ønsker til klyngen og medlemmene.

En innholdsrik og vellykket dag ble avsluttet med felles middag.

Administrasjonen og styret i Norsk Senter for Sirkulær Økonomi ønsker å takke våre medlemmer og alle involverte for en fantastisk start på den nye Arena-klyngen.

Vi gleder oss til fortsettelsen, og ønsker dere i mellomtiden en riktig god påske!

 

Bilder: Thomas Andersen – www.vikenfotovideo.no