November, 2020 - NCCE
NCCE

Stenseth Grimsrud Arkitekter AS ble startet i 1983 og har i mange år vært et av de største rene arkitektkontorene i Østfold med kontorer både i Fredrikstad og Halden. Firmaet har 17 ansatte og er medarbeidereid.

Firmaets nøkkelområder er prosjektering av boliganlegg, offentlige bygg som skoler, sykehjem, kulturbygg, kontorer og næringsbygg. I tillegg har de en unik kompetanse på transformasjon av historiske bygg. På referanselisten står blant annet rehabilitering og ombygging av Fredrikstad Motorverksted på Kråkerøy og Hydrogenfabrikken på Øra.

Bærekraft og miljøhensyn er en viktig del av kontorets filosofi. Å ta vare på eksisterende bygninger, og gjenbruke materialer så langt det lar seg gjøre har et stort fokus. Fremover vil sirkulære byggemåter bli en naturlig del av prosjektene.

På plansiden er hovedområdene reguleringsplaner, bebyggelsesplaner, stedsanalyser og utredninger.

Tverrfaglig samarbeid
Med et ønske om å designe og utvikle bærekraftige bygningsmiljøer, og å designe avfall ut av bygningens livssyklus, må man ha god forståelse av miljøpåvirkningen fra de forskjellige livssyklusstadiene, og ikke bare tenke på bruksfasen til en bygning. Ved utformingen av en bygning er det viktig å også forholde seg til produksjons-, konstruksjons- og også sluttbruksstadiet. Her kan materialene bli en miljøbelastning eller ha en positiv innvirkning, ved å mate dem tilbake til produksjonsfasen, og redusere utvinningen av råvarer.

Det er også avgjørende å forstå hvilke interessenter som er involvert per trinn, fordi tverrfaglig samarbeid er nøkkelen til en mer sirkulær byggebransje. Her er det mye kompetanse å hente blant NCCEs eksisterende medlemmer.

 

Pernille Kolstad Heen, Partner SG Arkitekter
Markus Linge, Partner SG Arkitekter

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ønsker SG Arkitekter velkommen som nytt medlem!

Les mer på sgarkitekter.no

Leid.no sørger for tilgang på kvalitetsverktøy når du trenger det

Hvorfor eie og lagre ting du sjeldent bruker? Leid.no sørger for at det er enkelt å leie kvalitetsverktøy, slik at man slipper å investere store summer i verktøy og utstyr for å løse oppgaver ute og inne.  Å leie utstyr og verktøy på nett skal være enkelt, økonomisk og miljøvennlig. Siden leid.no tar seg av vedlikehold og oppbevaring, sparer man også tid og plass.

Den tradisjonelle forretningsmodellen er designet for å selge produkter, ikke for å løse kundens egentlige behov. Ved å gå fra å selge enkeltproduktet «drill»,  til å løse kundenes behov for «hull i veggen»,  skaper leid.no gode kundeopplevelser, samtidig som de sørger for bedre ressursutnyttelse.

Visste du at gjennomsnittlig brukstid på en slagbormaskin er 11 minutter?

Gode grunner for å leie verktøy og utstyr du ikke bruker ofte:

  • Alltid tilgang på profesjonelt og oppdatert utstyr
  • Slipper lagring og vedlikehold
  • Rimeligere enn å kjøpe

 

Alltid Åpent – med internasjonale ambisjoner
Leid.no er alltid åpent, så man trenger ikke planlegge og reservere på forhånd. Man bestiller på nett og kan hente utstyr og verktøy til alle døgnets tider, 7 dager i uken. Selskapet har to hente- og leveringspunkter – i hhv. Sarpsborg og Halden, og har ambisjoner om å bli landsdekkende og å satse internasjonalt.

– Hvis du skulle kjøpt alt verktøyet du trenger for å fikse ting ute og inne, så hadde lommeboka vært tom og garasjen full. Vi synes det er bedre for miljøet og lommeboka å leie enn å eie.

For mer informasjon eller spørsmål besøk deres hjemmesider på www.leid.no

Vi ønsker Leid.no velkommen som nytt medlem i NCCE!

Andreas Bukholm, COO, Leid.no
Thommy Tellefsen, CEO, Leid.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NCCE samarbeider med Avfallsbransjen.no om å lage Sirkel-TV.

I TV-programmet «Sirkel-TV» tar vi utgangspunkt i Regjeringens arbeid med nasjonal strategi for sirkulærøkonomi, og skal bl.a. intervjue Erna Solberg.

 

 

Vi lager syv reportasjer fra bedrifters prosjekter fra Tromsø i nord til Arendal i sør, Bergen, Kongsvinger, samt starter programmet med intervju med Thorbjørn Berntsen – og ordfører i Fredrikstad, Norges selvutnevnte sirkulære hovedstad.

Paneldebatt bl.a. med medlemmer fra Finanskomiteen og Energi- og miljøkomiteen, oppsummeres av ekspertpanel bestående av Norsk Senter for Sirkulær Økonomi ved Camilla Brox, i tillegg til representanter fra  Circular Norway, Avfall Norge og Samfunnsbedriftene (KS).

De overordnede temaene for debatten vil være:

  • Hvordan iverksette en sirkulær økonomi i Norge?
  • Virkemidler og barrierer for en overgang fra lineær til sirkulær økonomi?
  • Hvilke konflikter finnes politisk mtp. sirkulær økonomi?
  • Regjeringens planlagte strategi for sirkulær økonomi som er varslet til våren

Programmet vil bli vist i sin helhet 30. november på avfallsbransjen.no og cnytt.no

Avfallsbransjen.no lanserer cnytt

Cnytt.no tar for seg utviklingen samfunnet må igjennom for å tilpasse seg det grønne skiftet.
Cnytt følger hele reisen fra utvikling til ombruk og gjenvinning av produkter og tjenester på kryss av bransjer, og skal skape en arena for samarbeid, faglig påfyll og diskusjon.

Avfallsbransjen tilbyr bedriftsabonnement for store og små aktører og tilbyr tre fagnettsteder for prisen av en.

For 20% rabatt, bruk rabattkode NCCE ved bestilling.

Les mer om løsningene her: https://avfallsbransjen.no/pluss/

Eller ta kontakt med:

Line Cecilie Vågen
Salgs og markedssjef
line@avfallsbransjen.no
416 92 245

Norsk Senter for Sirkulær Økonomi, NCCE, har i løpet av sine tre første driftsår virkelig fått vist sin berettigelse gjennom aktivt engasjement for sine medlemmer – gjennom deltakelse i flere større prosjekter og som talerør for den sirkulære økonomi i svært mange fora.

Dette arbeidet krever at organisasjonen tilpasser seg et økende engasjement på flere fronter. Etter eget ønske har nåværende daglig leder og prosjektleder, Camilla Brox, bedt om en annen rolle for å kunne involvere seg ytterligere i et økt prosjektengasjement samt nettverksvirksomhet og profilering for NCCEs nasjonale og internasjonale satsing.

Styret har valgt å etterkomme dette, i samarbeid med alle involverte.

 

Natalia Mathisen, ny daglig leder for NCCE

Til å lede den administrative delen av organisasjonen har NCCE ansatt Natalia Mathisen som daglig leder i en deltidsstilling. Natalia er utdannet siviløkonom, med bred erfaring fra prosjektledelse, og har vært knyttet til NCCE siden mars.

Hennes oppgaver vil i første rekke være å håndtere de rent administrative rutiner, inkludert NCCEs kommunikasjonskanaler og arrangement. Natalia vil starte i stillingen 6. november 2020.

 

 

 

Camilla Brox vil bidra videre i NCCEs nasjonale og internasjonale satsing.

 

Styret i NCCE vil få takke Camilla Brox for den solide jobben hun har gjort med å bidra i oppbyggingen av NCCE. Vi setter derfor stor pris på at vi også framover vil kunne få benytte oss av hennes brede kompetanse på feltet.

Når Camilla nå gir stafettpinnen for administrasjonen videre til Natalia, er det i trygg forvissning om at medlemmenes beste fortsatt vil bli svært godt ivaretatt.

 

Utover dette ser styret frem til å ønske velkommen dyktige og kompetente partnere i vårt ressursteam, som vil kunne benyttes til oppdrag innenfor den enkeltes spesialområde.

Fredrikstad, 05. november 2020
Tor Prøitz
Styreleder NCCE

Foto: Teta Vannrensing AS

Teta Vannrensing AS løser problemer med vannkvalitet på en trygg og effektiv måte gjennom bærekraftig vannforvaltning

 

Teta Vannrensing bidrar til ressurseffektiv og bærekraftig produksjon samtidig som de sparer kostnader og miljø. Spesialfeltet er bærekraftig vannforvaltning, med fokus på vannrensing og lekkasjedeteksjon.

Daglig leder Stine Bendigtsen og Caroline Gedde-Dahl, ansvarlig for prosjekt og forretningsutvikling, har begge bakgrunn fra gjenvinningsbransjen, med bred erfaring fra bl.a. energigjenvinning og materialgjenvinning. De ser et stort potensiale i et grønt skifte i vannbransjen og har globale ambisjoner for å gjøre vannbransjen sirkulær.

 

Rensing av industrivann

Foto: Teta Vannrensing AS

I tillegg til å sikre stabil drift og vannkvalitet på drikkevann, merker selskapet en økt etterspørsel etter sikre og rene måter å behandle avløpsvann fra industrien. Nye krav og reguleringer til utslipp skaper behov for nye løsninger som sparer ressurser, kostnader og miljøet.

Eksempelvis vil bruk av bio-polymeren KitoFlokk™ i renseprosessen, bidra til betydelig reduksjon av slamproduksjon som igjen bidrar til lavere kjemikalie- og energiforbruk.

Teta har bl.a. akkurat signert en avtale med en metallgjenvinningsaktør for leveranse av et biologisk rensetrinn for anleggets overvann og utslipp til resipient (fiskeelv).

 

Lekkasjesøk via satelitt

Foto: Teta Vannrensing AS

Som første leverandør i Skandinavia tilbyr Teta deteksjon av vannlekkasjer ved hjelp av satellitter. Teknologien er den samme som benyttes for å finne vann på planeten Mars, men her brukes den til å finne lekkasjer i ledningsnettet for drikkevann og i avløpsnett.

Gjennom samarbeid med kunder, leverandører og partnere, skaper Teta vannrensing grønn konkurransekraft og en bærekraftig utvikling for klodens aller viktigste ressurs. For mer informasjon om Teta, besøk deres hjemmesider: www.tetavannrensing.no

 

Vi ønsker Teta Vannrensing velkommen som nytt medlem i NCCE!