Glomma Industrier er Norges ledende industribedrift på omtrekking og reparasjon av polstrede kvalitetsmøbler. Bedriften ligger på Årnes og har 10 ansatte. Med moderne datastyrt produksjonsutstyr, faglærte håndverkere og industriell tankegang i produksjonsprosessen trekker de om møbler som ofte blir bedre enn originalen.

Bra for miljøet & penger å spare – VINN-VINN

Gjenbruk, reparasjon og/eller omtrekk av gamle møbler gir mindre avfall og bedre utnyttelse av ressurser som forblir i et sirkulært kretsløp. Møblene som repareres/trekkes får også doblet levetid (kanskje til og med tredoblet).

– I tillegg til de miljømessige gevinstene av omtrekk/ reparasjon er det i de aller fleste tilfeller også rimeligere å gjenbruke/trekke om enn å kjøpe nytt. Å ”pusse opp” en gammel stol koster omlag en tredel av hva en stol av samme kvalitet ville kostet ny. Videre vil en oppusset stol i mange tilfeller ha lengre levetid enn en ny stol, sier daglig leder Robert Kalstad.

Glomma Industrier bidrar til realiseringen av FNs bærekraftsmål gjennom å sikre bærekraftig forbruk og produksjon, ref. bærekraftsmål 12.