FINN ble kåret til vinner av ‘Årets sirkulære bedrift 2024’ under Den Store Sirkulærkonferansen i Asker kulturhus, tirsdag 14. mai. Selskapet får prisen for å ha endret vår holdning og adferd til ombruk, og inspirert andre oppstartsbedrifter gjennom to tiår.

– Vi gratulerer til «vår alles digitale plattform for ombruk» – et selskap som har drevet omstillingen til en sirkulær økonomi gjennom deling, ombruk gjennom digitale forretningsmodeller i over to tiår. FINN har endret våre holdninger – og dermed skapt nye handlinger! sier juryleder Ola Elvestuen (V).

Juryen mener selskapet er et ypperlig eksempel på god omstilling. FINN har tatt kjerneoppgaven rubrikkannonser og flyttet disse over i en digital hverdag med stor suksess.

Stolt vinner

Viseadministrerende direktør i FINN.no, Eddie Sjøli, er stolt.

– På vegne av alle i FINN kan jeg si at vi er veldig stolte og glade over å bli kåret til Årets sirkulære bedrift 2024. For oss er denne prisen et bevis på at vi lykkes med å levere et godt produkt til norske forbrukere og at vi gjennom markedsplassen vår er med på å skape et mer bærekraftig samfunn.

– Et av våre store mål er nettopp det å bidra til sirkulærøkonomi ved å få forbrukere til å velge brukt fremfor nytt, og vi ønsker å gjøre det trygt og enkelt å ta bærekraftige valg.

Det var bærekraftsansansvarlig for FINN Nordic, Anja Bergstrøm, som mottok prisen på vegne av FINN under tirsdagens utdeling av prisen i Asker kulturhus.

– Å vinne en slik pris betyr ikke at vi kan «hvile på laurbærene». I FINN jobber vi knallhardt hver eneste dag for å skape den absolutt beste markedsplassen for våre brukere, og gjøre det bærekraftige valget til det enkleste valget. Dette skal vi fortsette med, ikke bare nå, men også i fremtiden, sa Bergstrøm under utdelingen.

– Vi heier på det norske folk som tar de gode valgene. FINN hjelper folk til selv å være superhelter for ombruk. Det motiverer oss til mer innovasjon i våre tjenester.

Bred nominasjon

I år var det 26 nominasjoner på selskap innenfor tekstil, bygg, forbruk, IT, avfall og rådgivning. Formålet med prisen er å stimulere til økt innsats for omstilling til sirkulærøkonomi i norsk næringsliv og kommuner. Kåringen ble utørt av en jury består av Bjørn Kjærand Haugland, administrerende direktør Skift, Danat Tekie, radgiver Deloitte, Tina Wågønes, leder Norsk senter for sirkulærøkonomi, Alexander Christiansen, leder Circular Norway og juryleder Ola Elvestuen.

Bærekraftsansansvarlig for FINN Nordic, Anja Bergstrøm, mottok prisen på vegne av FINN. Her er hun sammen med juryleder Ola Elvestuen, jurymedlem Danat Tekie, jurymedlem Tina Wågønes, jurymedlem Alexander Christiansen og prosjektleder for Den store sirkulærkonferansen Ellen Høvik. (Foto: Aurora Torres Heyerdahl, Den store sirkulærkonferansen)